zaterdag 28 juni 2014

Kleine veranderingen en de Wilgengaarde...

Allereerst wil ik even zeggen, wat een super leuke reactie´s op het huis van onze buren. Duska was nogal zenuwachtig, maar dat was dus echt niet nodig. Ze denkt er zelfs over om ook een eigen blog te beginnen. Ik zou het in ieder geval heel leuk vinden. Weer een nieuwe enthousiaste blogger erbij...leuk toch!

Ik ben nogal weer lekker bezig geweest in ons huis....had mij zo voorgenomen niet meer zoveel te doen tot na de vakantie. Mijn hoofd zit altijd vol ideeën. Helaas ook vlak voordat ik wil gaan slapen. Ach ja...heb ik s´nachts in ieder geval genoeg tijd om na te denken hoe ik het allemaal ga doen hi hi

Het idee om de tv in onze kast te plaatsen zodat de tv kast uit de kamer kon speelde al een tijdje in mijn hoofd. Dat ging nog niet zo makkelijk, de kast ligt vol speelgoed en andere dingen die niet weg kunnen. ook de tv kast ligt vol dvdtjes, opladers enz....dus opbergruimte tekort ppfff hoe zal ik dat nou gaan aanpakken de tv zal en moest uit het zicht.
Ik ben begonnen met het opruimen van de kelder, twee vuilniszakken vol ...wat een stroep kan een mens verzamelen zeg!! Daar was dus mooi wat ruimte gecreëerd  voor de dingen in de kast die we niet zoveel gebruiken. Ook de kast zelf even goed opgeruimd en nu was er dan precies genoeg ruimte voor de tv.
Maar toen het volgende probleem. Als de tv aan moet en de deuren open moeten staan...tja dan kijk je natuurlijk tegen al die zooi aan. Nu had ik daar al wat op bedacht...even manlief lief aangekeken en die zag de bui al hangen...precies deurtjes erin. Zo gezegd zo gedaan, een middag werk en de deurtjes zaten erin. 
Alles in de kalkverf kleur nero gezet. Ik vind het heel mooi geworden.



De tv kast gaan we morgen op marktplaats zetten met pijn in mijn hart. Het word gewoon te vol hier in huis.

Helaas heb ik mijn vouwgordijnen verprutst, ik heb ze geverfd in de wasmachine in de kleur grijs. Maar ja...dat heb ik wel weer, ze kwamen er dus zwart uit.
Wat nu...toevallig liep ik met Marcel op een brocantmarktje in nijverdal. Ik had net besloten dan maar zelf nieuwe vouwgordijnen te gaan naaien, ik zag er als een berg tegenop ik heb namelijk geen naaitalenten hi hi
Ik was dus ook heel blij toen ik tegen deze prachtige luiken aan liep. 

Ze waren wit en ze zaten onder de vliegenpoep. Heel vies, maar na een schoonmaakbeurt heb ik ze in de kalkverf gezet.
 En nu staan ze mooi te zijn bij ons in de erker.
Beetje lastig om te laten zien, want de zon scheen volop toen ik de foto´s nam.

Verder ben ik met mijn zus uit Duitsland ook nog even naar seizoen en stijl en woonland geweest.
Ook deze zus zit inmiddels helemaal in deze mooie sfeer in huis. Zo leuk om te zien dat er steeds meer mensen om mij heen enthousiast worden van deze sobere stoere woonstijl.
Natuurlijk zijn we niet met lege handen naar huis gegaan.

Bij woonland heb ik deze prachtige houten bak en de twee kruikjes gekocht.
De kandelaar heb ik bij seizoen en stijl meegenomen.

Dit kleine oude bakje heb ik ook bij woonland gekocht. Er is mij verteld dat het bakje in Nepal voor kruiden is gebruikt. Ik gebruik het voor de suikerklontjes en de zoetjes. Als je het open schuift dan zitten er drie ruimte´s in om wat in te stoppen
 
Het is echt een oudje...

Ik zag bij Lia al z´n mooi linnendoek voorbij komen. Ik had de linnenstof nog in de kast liggen. Ik heb een linnen riviera maison gordijn in stukken geknipt. Ik was het al een tijdje van plan, dus ik ben er deze week maar aan begonnen. Wat restje kalkverf gemengd en zie hier het resultaat

Het doek lijkt hier een beetje klein, maar dat is hij niet..
 
Ik ben weer blij met het resultaat. Het staat rustig omdat ik de kleur een beetje in de buurt van de muur heb gehouden. Het doek was zo klaar.

Weten jullie nog dat ik onder de veranda de oude mooie deur heb gehangen. De deur was te groot en paste niet in de auto en omdat hij ook  niet onder de veranda zou passen hebben wij er in de winkel een stuk vanaf gezaagd.
Dit is onder de veranda...
 En dit is het gedeelte wat over is gebleven. Het hangt nu in de keuken met een zelf gemaakte krans erop.
Zonde om niet te gebruiken toch...

Vorige week zijn wij ook nog naar de Wilgengaade geweest. Dit is een winkel die hoog op mijn lijstje staat bij favoriete woonwinkels. Ik zag er een kruik staan en was er gelijk verliefd op. Hij is groot, maar niet te groot. Precies goed voor in ons kleine huisje.

Prachtig toch...
 
 Ik heb eindelijk een bloemmist gevonden die Asparagus voor mij wou bestellen. De bloemmist waar ik ook altijd de prachtige rozebottel en dadeltakken weg haal. Ze neemt altijd de moeite om wat mooi´s voor mij te bestellen. Dus voor diegene die in Almelo of omgeving wonen de Orangerie in de Oranjestraat heeft deze takken en daar word je vriendelijk geholpen door hele leuke enthousiaste dames.
Bedankt nog dames...

De woonkamer is nu veel rustiger nu de tv kast eruit is...



Ik wil jullie graag een rondleiding geven door de Wilgengaarde. Danny en Kim vonden dat geen probleem.
Ik had mijn fototoestel niet bij mij, dus maar foto´s genomen met mijn mobiel. Eenmaal thuis gekomen de foto´s bekeken, ze zagen er niet uit. Nou boden Danny en Kim mij al aan om zelf foto´s te nemen en die zouden ze mij dan via de mail opsturen. Ik had ze de volgende dag al binnen. Super bedankt Kim!!
Ik plaats ze allemaal onder elkaar. Dit is al best wel een lange post, maar ik wil jullie de rondleiding door de Wilgengaarde niet onthouden...




















Een snoepwinkel voor hoffz liefhebbers, de winkel ligt namelijk vol met bijna alleen maar hoffz.
Het zijn veel foto´s, maar ik kon er niet maar een paar uitkiezen. Het is z´n prachtige winkel.
Zeker de moeite waard om een stukkie voor te rijden hi hi!!

Nou dit was dan mijn lange post, hopelijk vinden jullie hem niet te lang. 
Nu maar even kijken of ik dan toch echt die kwast eens even kan laten liggen...
Fijn weekend allemaal, en veel plezier morgen bij het kijken naar het nederlands elftal.
Hier allemaal voetbalfans alleen ik niet, maar het nederlands elftal kijk ik graag.
Hup Holland Hup!!!
Liefs Patricia.










woensdag 18 juni 2014

Binnenkijken bij mijn buuf...

Een tijdje geleden heb ik jullie al eens verteld dat ik het huis van mijn buurvrouw zou laten zien. Buuf wou natuurlijk eerst alles af hebben ( heel herkenbaar) maar vandaag is het dan zover. Ik wil jullie graag voorstellen aan mijn buuf Duska...


Ik ben Duska, nu bijna 7 jaar de buuf van Patricia. Getrouwd met Marc en moeder van 2 meiden. Demi van 14 en Nicky van 8.

Niets is zo leuk, als samen een passie voor wonen te delen, en dat het dan ook nog per toeval mijn buuf mag zijn dat is natuurlijk helemaal leuk.
Als klein meisje veranderde ik al regelmatig de woonkamer van m'n ouders, zus en natuurlijk mn eigen slaapkamer in hoever dat toen mogelijk was.
Later mn eigen huisje van strak, naar landelijk, brocante en nu naar stoer of beter gezegd deze stijl wat we allemaal mooi vinden.
We hebben net als 
onze buurtjes een jaren 30 huis, waar nog wel het een en ander aan moet gebeuren.
Maar jullie vast niet onbekend.
Zo staan de binnen muren nog op de planning, de schouw, en de keuken.
Maar zo langzamerhand, beetje bij beetje wordt het steeds meer eigen, en zelfs mijn man kan nu volmondig zeggen dat hij deze stijl mooi vindt.
Stoer, sober, robuust, tikkeltje landelijk, en een tikkeltje industrieel.
Onze 2 meiden hebben nog een brocante kamer met wat stoere items.
Veel ideeën uit de bladen, Pinterest, en natuurlijk volg ik jullie blogs.... sorry... stilletjes.
Maar binnenkijken en mee kijken met jullie is gewoon super.
En nu... bij deze, Welkom in ons huis.



Zo ben ik dol op kringloop winkels, en oude meuk wat een ander in de container mikt.
Zo ook de luik naast de bank. Het binnenste paneel
 zag ik bij de kringloop voor 2,50 jaja.. en was gelijk verliefd. Maar dan... Ooit had ik bij iemand van jullie gezien dat ze van een louvre luik, en oude planken een "nieuw" oud luik had gemaakt. Het idee was geboren. En ja bij toeval stond er een bouw container om de hoek met een paar oude planken erin. En het knutselen kon beginnen. Drie verf kleuren, pasta wax, schoenpoets erover, en ik ben er super blij mee.



De kast is mn pronkstuk, nu heb ik hem nog maar net omgetoverd van een landelijke buffetkast naar een stoere kast, met verf van L' Autentique. De ladder heeft mn man zelf gemaakt.



De keuken...




 Zoals ik al zei, is de keuken een project waar we deze zomer nog mee bezig willen.
Tuurlijk zag ik het plaatje al helemaal voor me, boven kastjes weg, stoere planken, afzuiging weggewerkt etc. Maar ik weet niet hoe jullie dat hebben , maar ik heb
 ruimte gebrek, en kan echt mn bovenkastjes niet missen. Dus moeten ze blijven. Wel wordt alles geverfd in een mooie nog te kiezen kleur, en een nieuw blad, met gootsteen geplaatst.

De hal.

De tuin.
En als laatste onze trots, de tuin.
De tuin heeft al heel wat metamorfoses ondergaan. Toen we hier kwamen wonen was hij volledig beplant met een super grote vijver, en dat is niet handig met kleine kinderen.
Dus alles kindvriendelijk. Gras...en de gewilde houten klim toren glijbaan geplaatst.
Langzamerhand kon alles weer eruit, kids worden groter, en nu eindelijk is het naar ons zin. Buxus, rozen, en Anabellen. Mn man heeft de veranda gebouwd, hier willen we nog wel zij wanden in en de achterwand moet nog in de beits. De coniferen gaan nog plaats maken voor een schutting met leilinden, maar dat voor volgend voorjaar Maar we kunnen er al heerlijk genieten.








Dat was een rondje door ons huis, hihi wel onwennig hoor. Tuurlijk plaatst ik zo nu en dan wel s wat op FB, maar dit is veel spannender. Maar super leuk om te doen, en natuurlijk ook super dat Patricia me hier voor heeft gevraagd. Nu natuurlijk benieuwd naar jullie reacties, hoe dan ook ik blijf heerlijk jullie blogs volgen en wens jullie alvast een hele fijne zomer.
Liefs Duska.