zondag 27 oktober 2013

Kijkje in onze eetkamer

Als eerste wil ik graag iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes. Het is  super leuk om jullie reactie´s te lezen. Ik vind dat ik in een week al best wel veel volgers heb...ben er heel blij mee. Martine nog een keer bedankt, vind het geweldig dat je op jou blog reclame voor mij hebt gemaakt.



Vandaag wil ik jullie onze eetkamer laten zien. Het is niet zo groot, ons eethoek past er net in.




De kapstok boven het bankje heb ik al heel lang, je kan er zo leuk op decoreren. Er staat nu een oude lijst van de oma van Marcel op en een fotolijstje van de xenos die ik geschilderd heb met krijtverf .Daarnaast staat...hoe noem zoiets, een bokaal geloof ik van hoffz. 


Het oude krukje heeft Marcel gemaakt, het is dus niet echt oud. Het is gewoon van nieuw hout gemaakt.
Ik heb er wat deuken ingeslagen met een hamer en hem aan alle kanten beschadigd,daarna weer geschilderd met beits en kalkverf. Heel goedkoop en het krukje kan je zo makkelijk overal bij neerzetten.



Op de tafel ligt een oude franse dakpan, die heb ik bij bonhof bloemen in Maarsen gekocht. Toevallig kwam ik daar in de buurt. Hij was oranje, dat past natuurlijk niet in ons interieur. Ik heb hem een mooie grijze kleur gegeven met nog wat kalkverf die ik over had. Heb hem nu op de tafel liggen, maar het is ook leuk met kaarsjes of een zeepje erop in de badkamer. Kan er alle kanten mee op. Vind hem gewoon leuk.



Hier nog een doorkijkje naar de kamer.



Wij hebben een heerlijk druk weekend gehad, nu nog even genieten van de zondagavond. 
Liefs Patricia.








zondag 20 oktober 2013

Kalkverf voor en na

Zoals beloofd hier de foto´s van onze woonkamer zonder kalkverf en met kalkverf.
Foto voor...


Ook mooi, maar ik wil al zo lang kalkverf. Ben heel blij met het resultaat. Door de flits lijkt de muur een blauwe gloed te hebben. Kan het niet anders op de foto krijgen.



Het tv kastje wil ik nog steeds of schilderen of ik ga de verf eraf halen en hem mooi vergrijzen, daar ben ik nog niet helemaal over uit.
De potten die jullie op het tafeltje zien staan zijn op de kruik en ballen na van hoffz allemaal van de kringloop. Ook de lampenvoet was een oude kruik(die er niet uit zag) die ik heb bewerkt met tegellijm en mijn man heeft daar een lampenvoet van gemaakt. De potten zijn ook bewerkt met tegellijm. Ik heb hier nog foto´s van, zal het een keertje op mijn blog zetten. De tafel heeft mijn man ook zelf gemaakt, heb hem een warme bruine kleur gegeven en heb er daarna gelijk met grijze kalkverf over uitgeveegd. Vind zelf dat hij heel mooi is geworden. Nou, ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden.

Liefs Patricia.

Mijn eerste berichtje.

Na lang jullie blogs te hebben gevolgd, ben ik na lang twijfelen ook een blog begonnen. Ben reuze benieuwd wat jullie van ons huisje gaan vinden. Ik vind het heel spannend. Gaat iemand mij volgen of misschien ook wel bijna niemand. Ben zelf niet zo handig met een laptop of computer, moet dus nog veel leren. Gelukkig heb ik een lieve man die mij daar nu bij helpt. Op dit moment zijn wij met kalkverf bezig in de huiskamer. Het is af, dus de eerste foto´s zullen binnenkort verschijnen. Vind het heel leuk om jullie blogs te lezen en hoop dat jullie het ook leuk vinden om mij te volgen.

Liefs Patricia.
Alvast een sfeerhoekje in onze kamer, vorige week bij seizoen en stijl geweest.
Daar nog een paar ballen en een mooie kruik gekocht.